Τρίτη 16 Μαΐου 2017

''Οι μύθοι για το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας, αποδείχθηκαν παραμύθια!''

Νέα μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των φόρων, μείωση του εισοδήματος των οικογενειών, αφαίμαξη των Ελλήνων φορολογουμένων, η ύφεση επιστρέφει. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται. Η Ελλάδα πνίγεται στα χέρια μιας ανήμπορης και ανεύθυνης κυβέρνησης.


Αυτή είναι η πραγματικότητα του 4ου μνημονίου που εισάγεται στη βουλή προς ψήφιση αυτές τις μέρες.
Ένα νέο μνημόνιο με σφραγίδα και υπογραφή. Με ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.  
Ένα μνημόνιο που επιχειρούν να το μετατρέψουν σε νέο εκβιαστικό πολιτικό δίλημμα. Σε μια χώρα που δεν αντέχει να παρακολουθεί τα «είπα-ξείπα» των κυβερνώντων και το μέλλον της να υποθηκεύεται, γιατί κάποιοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Τα επιχειρήματά τους καταρρέουν. Το χειρότερο είναι πως μαζί με αυτά κινδυνεύει με κατάρρευση μια ολόκληρη χώρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρνει ένα νέο Μνημόνιο, το δεύτερο στο διάστημα διετούς διακυβέρνησης της,  που έρχεται να σκιάσει το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Με εξαιρετικά επαχθείς όρους που δεσμεύει τη χώρα για την περίοδο μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, και μάλιστα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 
Ακούσαμε πρόσφατα τον πρωθυπουργό να υπόσχεται ακοστολόγητες παροχές για όλους,   τον ακούσαμε ακόμη και να υπόσχεται μόνιμους διορισμούς στην Παιδεία.
Χωρίς κανένα στοιχείο ούτε για το πόσοι ούτε για το πώς ενώ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να προβεί σε μόνιμους διορισμούς έως το 2019.
Ψέματα, για το παρελθόν και το παρόν, και ακόμη μεγαλύτερα ψέματα για το μέλλον. 
Κι επειδή τα γραπτά μένουν, αυτά έλεγε ο  Α. Τσίπρας, («Εφημερίδα των Συντακτών», 25/1/2017): «Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και μάλιστα υπό αίρεση δεν είναι ξένο μόνο προς το Ελληνικό Σύνταγμα, είναι ξένο και προς τους κανόνες της Δημοκρατίας είναι ξένο προς το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Σπύρος Κουλκουδίνας 
Φαρμακοποιός ΜSc-Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου