Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Οι τρείς δεσμέυσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα.

Στέκομαι σήμερα μπροστά σας με τρεις καθαρές δεσμεύσεις. Και σας ζητάω να τις μεταφέρετε κι εσείς σε κάθε πολίτη:



Πρώτη δέσμευση: Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν θα ακούσετε. Ξέρω καλά, ότι η πρωτοφανής κατάρρευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλεται στο ξεγύμνωμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Κορόιδεψαν τους πάντες και σήμερα δεν τους ακούει κανείς. Δεν θα επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Εμείς δεν θα υποσχεθούμε 100 για να πουν κάποιοι «βρε και τα μισά να κάνει καλά θα είναι». Θα δεσμευτούμε για 10, θα γίνουν και τα 10. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα. Συμφωνία Αλήθειας προτείνω στους Έλληνες. Και αυτό που λέω, το εννοώ.

Δεύτερη δέσμευση: Θα δουλέψουμε για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών και όχι των λίγων. Η πρότασή μας αφορά κυρίως όσους αισθάνονται ξεχασμένοι. Αυτούς που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Οι μειώσεις φόρων θα ωφελήσουν πρωτίστως τη μέση ελληνική οικογένεια. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ανακουφίσει κυρίως τους μικρούς επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις. Οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και προοπτική για τα νέα παιδιά, που σήμερα φεύγουν από την πατρίδα μας και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Η πολιτική μας για την Εκπαίδευση θα φτιάξει καλύτερα δημόσια σχολεία με περισσότερη αυτονομία. Σχολεία για κάθε παιδί που θέλει, μπορεί και αξίζει να πάει μπροστά. Η πολιτική μας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα  θα δώσει μια ανακούφιση σε αυτούς που βιώνουν τον πόνο της κρίσης με τον πιο έντονο τρόπο.

Και τρίτη δέσμευση. Χρέος μας είναι να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Η πρότασή μας δεν είναι μια κομματική διακήρυξη. Είναι ένα νέο εθνικό αφήγημα. Ένα νέο πατριωτικό όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη. Μετά από μια περίοδο έντασης και διχασμού είναι καιρός οι Έλληνες να θυμηθούμε ότι είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου