Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελούν στρατηγικούς στόχους για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό τόνισα σήμερα, μιλώντας στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων.
Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις.




Η πρώτη προϋπόθεση είναι η περικοπή δαπανών και η μείωση φορολογικών συντελεστών ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο των επιχειρήσεων. Η υπερφορολόγηση και η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών μειώνουν την ανταγωνιστικότητα.
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η διευθέτηση του χρέους και η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, χρειάζεται εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα δεν αποπνέει εμπιστοσύνη. Η Κυβέρνηση δεν αποπνέει εμπιστοσύνη.
Η τρίτη προϋπόθεση είναι η αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος. Με τράπεζες ακινητοποιημένες υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων είναι αδύνατη η παροχή ρευστότητας στην αγορά. Αυτό δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις, κυρίως τις εξαγωγικές, να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.
Χρειαζόμαστε εξωστρεφείς, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να δημιουργούν προστιθέμενη αξία που θα παράγεται στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου